xwashier

Heel Nederland een museum

Het Nationaal Historisch Museum lanceert xwashier, met bijzondere verhalen over bijzondere plaatsen uit de vaderlandse geschiedenis. Xwashier is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Vandejong en Fabrique.

Xwashier koppelt persoonlijke herinneringen aan grote gebeurtenissen, verbindt heden met verleden en mensen met locaties. Ieder jaar ontsluit het Nationaal Historisch Museum ongeveer 50 belangrijke plaatsen of gebeurtenissen.

Iedere locatie heeft een eigen marker. De marker is naast de sleutel tot de app ook een klein verhaaltje over de plek. Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop presenteert de video’s over de eerst 45 locaties met het thema ‘Land en water’.

Xwashier doorbreekt de fysieke grenzen van het museum. Door de slimme inzet van multimedia en één heldere merkgedachte frissen Vandejong, Fabrique en het Nationaal Historisch Museum de vaderlandse geschiedenis op. Video’s bekijken, verhalen lezen en de app downloaden kan nu op xwashier.nl. Maar het echte verhaal beleef je natuurlijk het beste met de app op de locaties zelf.

Download de app >


CREDITS
Vandejong, Fabrique & het Nationaal Historisch Museum
TS Visuals, Q42 & Captain Video